Tampereen Lääkäriseura

Aktiivinen seura  perustettiin toukokuun 7. päivänä vuonna 1898. Tuolloin alueella oli kymmenen lääkäriä, ympäristökunnissa toimi sama määrä kunnanlääkäreitä ja muutama piirilääkäri. Nykyään seuraan kuuluu 1200 jäsentä. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Jorma Lahtela.

Ensihetkistä alkaen Tampereen Lääkäriseuran tehtävänä on ollut liittää yhteen Pirkanmaan alueella toimivat lääkärit, ylläpitää heidän keskuudessaan arvonmukaista henkeä ja hyvää toveruutta, kohottaa ammattitaitoa, edistää tieteellistä tutkimustyötä ja kehittää terveyden- ja sairaanhoitoa. Tampereen Lääkäriseura on Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin jäsenyhdistys.

Tampereen Lääkäriseuran vuosittain julkaisema Lääkäriluettelo on ilmestynyt jo vuodesta 1927. Lääkäriluettelo on Pirkanmaan alueen terveyspalveluhakemisto. Mukana on apteekkeja, erikoislääkäreitä, hammaslääkäreitä sekä Valviran hyväksymiä terveyspalveluiden tuottajia. Luettelo ilmestyy tammikuussa. Lääkäriseuran jäsenet saavat oman erikoisalansa vastaanottoilmoituksen luetteloon veloituksetta. Muut ilmoittajat voivat tutustua luetteloon ja ilmoitushintoihin sivuillamme. Luettelo on noudettavissa apteekeista tai ladattavissa maksutta pdf- tiedostona omalle tietokoneelle sivuiltamme.